Crosskart

RP blir mer och mer involverade och specialiserade inom den växande motorsporten crosskart. Inom crosskart används motocross-motorer uteslutande eftersom dessa motorer är det nuvarande bästa alternativet med rådande reglemente. En crossmotor är inte utvecklad för just crosskart undan är istället byggd för att tillhandahålla en hög nivå av ”körbarhet” och ett effektregister utvecklat för tvåhjuliga fordon som strävar efter att hitta grepp i sand, lera och grus. Detta gör en crossmotor i dess standardutförande inte alls särskillt lämplig för crosskart där man i större utsträckning drar nytta av högre effekt och bredare register i det övre kraftbandet.

För att kunna vara konkurenskraftig i sporten krävs stora modifikationer av motor och dess kringliggande komponenter. Cylinderportning och specialdesignade avgassystem är ett måste om man vill vara med i toppen.

Det är här vi kommer in i bilden, vi kan skräddarsy optimeringspaket helt efter kundens önskemål och ambitionsnivå och därmed göra din motor optimal för din sport och körstil.

Avgassystemet på en tvåtaktsmotor styr motorkaraktären, vi besitter spetskompetens inom detta område och utvecklar avgassystem som både ökar effekten och breddar effektregistret där det gör som mest nytta. Ett avgassystem utvecklat för en cross ger inte bara felaktig karaktär för crosskart utan är även en stor geometrisk kompromiss. Dimensionering och dragningen av ett crossrör är anpassat efter motorcykelns geometri där utrymme är en bristvara. Det problemet har vi lyckligtvis inte på en crosskart där vi kan skapa en bättre utformning som inte värmer motor och insug mer än nödvändigt samt med minimalt antal böjar för mindre förluster och enklare montage.

DSC_0168

125cc KTM/Husqvarna

IMG_20160107_100813 (1)

TM 250cc

DSC_0027

Effektmätning på dyno

kurvor

Röd kurva = Standard 250cc.

Grön kurva = Optimerad av RP, race ready!

DSC_0252

KTM 250cc